Chickpea and Turkey Meatball Soup

Chickpea and Turkey Meatball Soup

4.6 71 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • garlic cloves
    3
  • fresh oregano leaves only
    2 sprigs
  • turkey mince
    300 g
  • medium egg
    1
  • tomato purée
    40 g
  • breadcrumbs
    35 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • onions quartered
    100 g
  • olive oil
    50 g
  • tinned chickpeas drained, rinsed
    450 g
  • water
    800 g
  • chicken stock paste homemade
    1 Tbsp
    2 chicken stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
  • dried chilli flakes
    1 tsp
  • kale stems removed, cut in strips (approx. 5 cm)
    50 g
  • limes (opcjonalnie) cut in wedges, for garnishing
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 515.3 kcal / 2155.8 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...