Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy
TM6 TM5 TM31

Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy

4.0 (5 ocen)

Składniki

  • 10 g dried herbes de Provence, homemade (see tip)
  • 95 g unsalted butter, diced
  • 500 g water, plus enough to total 500 g liquid in gravy
  • 650 g floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 5 cm)
  • 1 chicken, whole (1.2-1.4 kg)
  • 3 Tbsp olive oil
  • 1 ½ tsp fine sea salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 20 g plain flour
  • 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
    lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • 600 g frozen mixed vegetables

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
5228.1 kJ / 1249.5 kcal
Białko
72.4 g
Węglowodany
54.4 g
Tłuszcz
81.8 g
Tłuszcz nasycony
28.5 g
Błonnik
10.7 g
Sód
1208.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy