Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy

Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy

4.3 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • dried herbes de Provence homemade (see tip)
    10 g
  • unsalted butter diced
    95 g
  • water plus enough to total 500 g liquid in gravy
    500 g
  • floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 5 cm)
    650 g
  • chicken whole (1.2-1.4 kg)
    1
  • olive oil
    3 Tbsp
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • plain flour
    20 g
  • chicken stock paste, homemade (see tip)
    1 heaped tsp
    1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • frozen mixed vegetables
    600 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1249.5 kcal / 5228.1 kJ
Białko 72.4 g
Tłuszcz 81.8 g
Węglowodany 54.4 g
Błonnik 10.7 g
Tłuszcz nasycony 28.5 g
Sód 1208.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...