Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g dried herbes de Provence, homemade (see tip)
- 95 g unsalted butter, diced
- 500 g water, plus enough to total 500 g liquid in gravy
- 650 g floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 5 cm)
- 1 chicken, whole (1.2-1.4 kg)
- 3 Tbsp olive oil
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 20 g plain flour
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 600 g frozen mixed vegetables
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5228.1 kJ / 1249.5 kcal
- Białko
- 72.4 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 81.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.5 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 1208.3 mg
Alternatywne przepisy
Cottage pie
1h 30min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40min
Pickled Grated Carrots (TM6)
45min
Slow-cooked Beef and Baby Corn Stew with Rice
4h 20min
Penne with mussels
1 godz. 5 min
Herbes de Provence
5 min
Philadelphia, Chorizo and Chive Gnocchi
35 Min
Lamb Meatballs
45min
Beer batter fish
40min
Fairy Cake Bouquet
1h 50 min
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2h 10min
Roast Chicken with Vegetables
1h 10min