Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roux
- 30 g vegetable oil
- 2 Tbsp plain flour
- 300 g water
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade
Étouffée
- 50 g unsalted butter, diced
- 1 onion, quartered (approx. 100 g)
- 1 green pepper, quartered (approx. 120 g)
- 1 red pepper, quartered (approx. 120 g)
- 1 stick celery, quartered (approx. 70 g)
- 1 red chilli, halved, deseeded
- ½ tsp Cajun spice mix
-
1
tsp fresh basil leaves, chopped
lub ¼ tsp dried basil - ½ tsp fine sea salt
- 400 g chicken breasts, cut in pieces (2 cm)
- 4 spring onions, sliced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1408 kJ / 337 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Chicken chorizo and chickpea stew
40 min
Smoky Pork and Beans
3h
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 min
Moroccan Chicken and Couscous
45min
Chicken Garam Masala
50 min
Chilli Beef with Lemon Feta
30min
Mardi Gras Meatballs
1 godz. 5 min
Basque Chicken
1h 10min
Chicken and Chorizo Hotpot
45min
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Chicken Curry with Spinach
1 godz. 5 min
Chicken and Cauliflower Curry
45min