Georgian Chicken with Bulgur Wheat

Georgian Chicken with Bulgur Wheat

4.7 62 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • chicken thighs, skin on, bone in
    8
    8 chicken legs, skin on
  • unsalted butter cut in pieces
    80 g
  • yellow onions halved
    250 g
  • garlic cloves
    3
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • beef stock paste, homemade
    1 tsp
    ½ beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • dry Marsala wine
    4 Tbsp
  • water
    900 g
  • bulgar wheat
    170 g
  • fresh mixed herbs (eg. coriander, dill, tarragon, parsley), leaves only, chopped, for garnishing
    15 g
  • lemon for garnishing, cut in slices and halved
    ½

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 660.2 kcal / 2762.1 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 41.5 g
Węglowodany 28.5 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Sód 406.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...