Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
8
chicken thighs, skin on, bone in
lub 8 chicken legs, skin on - 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 250 g yellow onions, halved
- 3 garlic cloves
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
1
tsp beef stock paste, homemade
lub ½ beef stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 4 Tbsp dry Marsala wine
- 900 g water
- 170 g bulgar wheat
- 15 g fresh mixed herbs (eg. coriander, dill, tarragon, parsley), leaves only, chopped, for garnishing
- ½ lemon, for garnishing, cut in slices and halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2762.1 kJ / 660.2 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 406.5 mg
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1h
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Chicken Étouffée
45min
Moroccan Chicken and Couscous
45min
Shakshuka
50 min
Greek Chicken with Orzo and Feta
2h
Chickpea and Turkey Meatball Soup
45min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2 godz. 25 min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30 min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1 Std. 10 Min
Orzo with Salmon and Spinach
40min