Urządzenia i Akcesoria
Cumin Lamb and Aubergine Stew
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions
Składniki
-
fresh mint leaves only15 g
-
olive oil70 g
-
aubergines cut in pieces (2 cm)350 g
-
red onions quartered250 g
-
garlic cloves4
-
lamb shoulder meat, boneless cut in pieces (3-4 cm)700 g
-
ground cumin1 Tbsp
-
salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
balsamic vinegar20 g
-
Greek yoghurt125 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
33.2 g
Kalorie
2888 kJ /
690 kcal
Tłuszcz
55.3 g
Węglowodany
15.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Keralan Fish Curry
30 min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1 godz. 50 min
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
30 min
Lamb Korma
4 godz.
Sri Lankan Red Beef Curry
1 godz. 35 min
Quick Lamb Dhansak
50 min
Fish Stew
45 min
Moroccan Chicken and Couscous
45 min
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1 godz.
Prawn Curry
30 min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 godz.
Beef Madras
1 godz. 30 min