Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh mint, leaves only
- 70 g olive oil
- 350 g aubergines, cut in pieces (2 cm)
- 250 g red onions, quartered
- 4 garlic cloves
- 700 g lamb shoulder meat, boneless, cut in pieces (3-4 cm)
- 1 Tbsp ground cumin
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 20 g balsamic vinegar
- 125 g Greek yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2888 kJ / 690 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 55.3 g
Alternatywne przepisy
Prawn Saganaki
35min
Brodet (Fish stew)
1 godz. 15 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
One-pot Moussaka
30 min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1h 50min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1 godz. 20 min
Moroccan Chicken and Couscous
45 min
Caribbean Stew and Steamed Rice
9h 15min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1 godz.
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45 min
Keralan Fish Curry
30 min