Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh mint, leaves only
- 70 g olive oil
- 350 g aubergines, cut in pieces (2 cm)
- 250 g red onions, quartered
- 4 garlic cloves
- 700 g lamb shoulder meat, boneless, cut in pieces (3-4 cm)
- 1 Tbsp ground cumin
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 20 g balsamic vinegar
- 125 g Greek yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2888 kJ / 690 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 55.3 g
Alternatywne przepisy
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1 Std. 50 Min
Quick Lamb Dhansak
45 Min
Moroccan Harira and Chicken Soup
55 min
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Chicken and Cauliflower Curry
45 Min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35 min
Lamb Spezzatino
1 Std. 45 Min
Red bean chicken and sweet potato stew
45 Min
Seafood Korma
40 Min
Brodet (Fish stew)
1h 15min
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45 Min