Cumin Lamb and Aubergine Stew
TM6 TM5

Cumin Lamb and Aubergine Stew

4.5 (66 ocen)

Składniki

  • 15 g fresh mint, leaves only
  • 70 g olive oil
  • 350 g aubergines, cut in pieces (2 cm)
  • 250 g red onions, quartered
  • 4 garlic cloves
  • 700 g lamb shoulder meat, boneless, cut in pieces (3-4 cm)
  • 1 Tbsp ground cumin
  • 1 tsp fine sea salt
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 400 g tinned chopped tomatoes
  • 20 g balsamic vinegar
  • 125 g Greek yoghurt

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2888 kJ / 690 kcal
Białko
33.2 g
Węglowodany
15.1 g
Tłuszcz
55.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy