Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fresh baby spinach
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 30 g olive oil, plus extra for frying
- 70 g red onions, quartered
- 70 g sun-dried tomatoes in oil, drained, halved
- 2 tins lentils, rinsed, drained (2 x 400 g)
- 150 - 250 g water
- 500 g pork fillet, trimmed, sliced 1 cm
- 1 Tbsp balsamic vinegar
- ½ tsp fine sea salt, plus extra for seasoning pork
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra for seasoning pork
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1547 kJ / 370 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
Alternatywne przepisy
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1h 25min
Pork with Broccoli Pesto and Flatbreads
40 min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 min
Red bean chicken and sweet potato stew
45 min
Basque Chicken
1h 10min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Veracruz Fish
30 min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55min
Chickpea and Turkey Meatball Soup
45 min
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45 min
Chicken chorizo and chickpea stew
40 min
Lentil and Pancetta Stew
1h