Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fresh baby spinach
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 30 g olive oil, plus extra for frying
- 70 g red onions, quartered
- 70 g sun-dried tomatoes in oil, drained, halved
- 2 tins lentils, rinsed, drained (2 x 400 g)
- 150 - 250 g water
- 500 g pork fillet, trimmed, sliced 1 cm
- 1 Tbsp balsamic vinegar
- ½ tsp fine sea salt, plus extra for seasoning pork
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra for seasoning pork
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1547 kJ / 370 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
Alternatywne przepisy
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1h 25min
Prawn Saganaki with Feta
35 Min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30 Min
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30 Min
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35 Min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 Min
Salmon Farfalle with Pesto
45 Min
Creamed Cod
45 Min
Lemon Chicken with Couscous and Tzatziki
30 Min
Salmon with Sticky Tomato Glaze
40 Min
Orzo with Salmon and Spinach
40 Min