Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup

Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup

4.0 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • cornbread broken in pieces (see tip)
    80 g
  • olive oil
    65 g
  • garlic cloves
    2
  • onions (approx. 3-4), quartered
    400 g
  • carrots (approx. 5), cut in pieces
    300 g
  • frozen spinach defrosted
    400 g
  • salt cod, presoaked and desalted (see tip)
    500 g
  • courgettes (approx. 2 medium courgettes), cut in pieces (2 cm)
    550 g
  • crisps (straw potato chips)
    300 g
  • milk
    1000 g
  • plain flour
    100 g
  • unsalted butter diced
    30 g
  • ground black pepper
    1 pinch
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • salt
    2 tsp
  • water
    400 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 30 g
Kalorie 2855 kJ / 683 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 8 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...