Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
750 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
120 g marchewki pokrojonej na 1 cm kawałki
-
250 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
570 g ziemniaków pokrojonych na 1 cm kawałki
-
220 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g masła
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
170 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
464.9 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1043 kJ /
249.3 kcal
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
27.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa koperkowa
45 min
Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
50 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Kartoflanka
55 min
Krupnik
40 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Zupa ogórkowa
30 min
Kapuśniak
50 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30 min