Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati

Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati

4.1 29 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g ryżu basmati
  • 1000 g wody
  • 1 ¾ łyżeczki soli
  • 600 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w ok. 5 mm plastry
  • 5 szczypt pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 g pora tylko białej i jasnozielonej części, pokrojonej w słupki 0.5 x 5 cm
  • 3 ząbki czosnku
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 380 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 30 g musztardy francuskiej
  • koperek, świeży tylko liście, ilość do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 829 mg
Białko 26.6 g
Kalorie 2423.1 kJ / 579.1 kcal
Tłuszcz 30.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Węglowodany 49.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...