Curgete e batata no forno com molho de tomate e parmesão

Curgete e batata no forno com molho de tomate e parmesão

4.3 7 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 doses

Składniki

  • curgete c/ casca e s/ extremidades
    500 g
  • batata pequena ou cortada em pedaços que caibam no bocal da mandolina Bimby®
    500 g
  • queijo parmesão
    100 g
  • sal
    1 ¼ c. chá de
  • pimenta
    ¾ c. chá de
  • azeite mais q.b. p/ untar
    60 g
  • alho
    3 dentes de
  • pão de centeio cortado em pedaços
    80 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • tomate triturado
    500 g
  • água
    170 g
  • açúcar
    1 c. chá de
  • flocos de malagueta seca
    ¼ - ½ c. chá de
  • orégãos
    1 c. chá de
  • manjericão só as folhas
    10 g
  • queijo mozarela cortado em pedaços (1 unid. aprox.)
    125 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 964.3 mg
Białko 16.1 g
Kalorie 1574 kJ / 376.2 kcal
Tłuszcz 19.6 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 35.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...