Salada de cuscuz com beringela

Salada de cuscuz com beringela

4.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 doses

Składniki

  • beringela cortada em fatias longitudinais (0,5 cm aprox.)
    300 g
  • cuscuz
    200 g
  • água
    250 g
  • caldo de legumes em pó
    1 c. chá de
  • cebola roxa cortada em pedaços
    50 g
  • dente de alho
    1
  • azeite mais q.b. p/ pincelar
    40 g
  • vinagre balsâmico branco
    35 g
  • natas
    20 g
    20 g leite
  • sal mais q.b. p/ temperar
    ½ c. chá de
  • pimenta preta mais q.b. p/ temperar
    2 - 3 pitadas de
  • queijo feta
    100 g
  • pimento vermelho cortado em cubos (1 cm aprox.)
    100 g
  • pepino cortado em cubos (1 cm aprox.)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 393.5 kcal / 1646.2 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 48.1 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 530.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...