Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g azeite
- 100 g bacon em cubos
- 200 g cebola cortada em oitavos
- 300 g couve branca s/ núcleo duro, cortada em lâminas (1 cm aprox.)
- 30 g vinagre
- 1 ½ c. chá de sal
- 500 g batata cortada em pedaços
- 700 g água, mais q.b. p/ cozer
- 4 ovos médios, frios
- 1 pitada de pimenta preta p/ guarnecer
- Cebolinho picado q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1539 kJ / 367.8 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1150.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espuma de leite com café e gelado de avelã
8小时 25 分钟
Papas de aveia com abacate e ovo
30min
Piza com rebordo recheado
2 Std. 30 Min
Chucrute - TM6
48 Std. 30 Min
Salada de bacon e feijão-verde com frutos secos e parmesão
25 min
Cogumelos cremosos com batata assada crocante
1 Std. 30 Min
Salada de batata e pepino
35 Min
Massa com fiambre e feijão-verde
40min
Arroz selvagem com lombinho de porco e ameixa
45min
Bacalhau com pesto de tomate com batata doce
50 Min
Arroz de tomate e legumes
1 godz. 15 min
Pataniscas de legumes e fiambre com arroz de feijão
50 Min