Urządzenia i Akcesoria
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 słoiki
Składniki
Przyprawa korzenna
-
30 g lasek cynamonu przełamanych na pół
-
5 g gałki muszkatołowej, całej (1 szt.)
-
½ gwiazdka anyżu
-
5 g goździków
-
5 g imbiru, suszonego, mielonego
Jabłka w syropie
-
2 ½ - 3 jabłka (ok. 500 g, np. Granny Smith)
-
45 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
600 g wody
-
90 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
10 g skrobi kukurydzianej10 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
38.6 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
1642.3 kJ /
392.5 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
15.8 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
101.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
45 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Konfitura z zielonych pomidorów
1 godz. 30 min
Lody agrestowe
8 godz. 45 min
Konfitura z dyni
40 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Dżem z winogron
30 min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min