Jabłka w syropie (do ciast i deserów)

Jabłka w syropie (do ciast i deserów)

4.5 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 słoiki

Składniki

Przyprawa korzenna
  • 30 g lasek cynamonu przełamanych na pół
  • 5 g gałki muszkatołowej, całej (1 szt.)
  • ½ gwiazdka anyżu
  • 5 g goździków
  • 5 g imbiru, suszonego, mielonego
Jabłka w syropie
  • 2 ½ - 3 jabłka (ok. 500 g, np. Granny Smith)
  • 45 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 600 g wody
  • 90 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 10 g skrobi ziemniaczanej
    10 g skrobi kukurydzianej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 38.6 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 1642.3 kJ / 392.5 kcal
Tłuszcz 2.2 g
Błonnik 15.8 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 101.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...