Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak

Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak

4.7 172 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 słoiki

Składniki

  • 50 g migdałów, w płatkach
  • 500 g miąższu pomarańczy
  • 300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 20 g cukru żelującego 3:1
  • 200 g cukru
  • skórka otarta z 1 pomarańczy sparzonej
  • 20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    30 g cukru wanilinowego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 10 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 2294.3 kJ / 548 kcal
Tłuszcz 9.3 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 114 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...