
Urządzenia i Akcesoria
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 słoiki
Składniki
-
50 g migdałów, w płatkach
-
500 g miąższu pomarańczy
-
300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
20 g cukru żelującego 3:1
-
200 g cukru
-
skórka otarta z 1 pomarańczy sparzonej
-
20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
548 kcal /
2294.3 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
114 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
10 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska