Wersje kompatybilne
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g migdałów w płatkach
- 500 g miąższu pomarańczy
- 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 20 g cukru żelującego 3:1
- 200 g cukru
- skórka otarta z 1 pomarańczy, sparzonej
-
20
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 30 g cukru wanilinowego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6883 kJ / 1644 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 342 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 22 g
- Sód
- 30 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybka konfitura z cytrusów
1h 30min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40min
Dżem z czarnej porzeczki
35 Min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1h 30min
Powidła śliwkowe
2h
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1h 30min
Konfitura ananasowa z wanilią
35 Min