Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak

Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak

4.7 168 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 słoiki

Składniki

  • migdałów, w płatkach
    50 g
  • miąższu pomarańczy
    500 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    300 g
  • cukru żelującego 3:1
    20 g
  • cukru
    200 g
  • skórka otarta z 1 pomarańczy sparzonej
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    20 g
    30 g cukru wanilinowego

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 548 kcal / 2294.3 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 114 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 10 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...