Urządzenia i Akcesoria
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 słoiki
Składniki
-
50 g migdałów, w płatkach
-
500 g miąższu pomarańczy
-
300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
20 g cukru żelującego 3:1
-
200 g cukru
-
skórka otarta z 1 pomarańczy sparzonej
-
30 g cukru wanilinowego20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
10 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
2294.3 kJ /
548 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
114 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Powidła śliwkowe
2 Std.
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 Std. 30 Min
Dżem z jabłek i kiwi
40 Min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 Min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 Min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 Std. 25 Min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 Std. 30 Min
Konfitura ananasowa z wanilią
35 Min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 Std. 15 Min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 Std. 30 Min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 Std. 30 Min