Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g zielonych pomidorów, przekrojonych na pół
- 500 g cukru
- ½ cytryny, ekologicznej
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2276.8 kJ / 544.2 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 138.7 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 33.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1h 15min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 Std. 10 Min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1h
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1h
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1h
Wytrawna konfitura z pomidorów
55min
Relish z zielonych pomidorów
55min
Pigwa pod kruszonką
1 Std. 25 Min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 godz.
Konfitura z dyni
40min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min