
Urządzenia i Akcesoria
Dżem z winogron
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
50 porcji
Składniki
-
jasnych winogron bezpestkowych1000 g
-
mieszanki żelującej 3:1, w proszku (ok. 30 g)1 opakowanie
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego30 g
-
cukru330 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
43 kcal /
182 kJ
Białko
0.1 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Sok z ciemnych winogron
40 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem z jabłek i winogron
45 min