
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g miąższu dyni pokrojonej na kawałki
- 150 g wody
- 500 g cukru żelującego 2:1
- 1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
- 3 - 4 szczypty goździków, mielonych
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 20 g rumu (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 548.6 kcal / 2295.3 kJ
- Białko
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Węglowodany
- 136.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Sód
- 29 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmolada z całych jabłek
3 godz.
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6)
2 godz. 30 min
Sałatka z kapusty do słoików (TM5)
4 godz. 45 min
Konfitura z zielonych pomidorów
1 godz. 30 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Ketchup z dyni
40 min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45 min
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2 godz. 25 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min