Urządzenia i Akcesoria
Konfitura z dyni
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 słoiki
Składniki
-
800 g miąższu dyni pokrojonej na kawałki
-
150 g wody
-
500 g cukru żelującego 2:1
-
1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
-
3 - 4 szczypty goździków, mielonych
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
20 g rumu (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
29 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
2295.3 kJ /
548.6 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
136.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura z zielonych pomidorów
1 godz. 30 min
Ketchup z dyni
40 min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem z winogron
30 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min