
Urządzenia i Akcesoria
Konfitura z dyni
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 słoiki
Składniki
-
miąższu dyni pokrojonej na kawałki800 g
-
wody150 g
-
cukru żelującego 2:1500 g
-
cynamonu, mielonego1 czubata łyżeczka
-
goździków, mielonych3 - 4 szczypty
-
imbiru, suszonego, mielonego¼ łyżeczki
-
rumu (opcjonalnie)20 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
548.6 kcal /
2295.3 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
0.2 g
Węglowodany
136.4 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
29 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska