Urządzenia i Akcesoria
Konfitura z dyni
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 słoiki
Składniki
-
800 g miąższu dyni pokrojonej na kawałki
-
150 g wody
-
500 g cukru żelującego 2:1
-
1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
-
3 - 4 szczypty goździków, mielonych
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
20 g rumu (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
29 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
2295.3 kJ /
548.6 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
136.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z winogron
30 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Ketchup z dyni
40 min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min