
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżeczki białej gorczycy, w ziarnach
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego
- 15 g oliwy z oliwek
- 150 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 130 g żółtej papryki, pokrojonej na kawałki
- 130 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 700 g zielonych pomidorów, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 90 g cukru
- 100 g octu jabłkowego
- 1 łyżeczka soli
- 100 g cebuli dymki, drobno pokrojonej, razem z zieloną częścią (ok. 3-4 szt.)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1200 kJ / 286.8 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 818.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidła śliwkowe
2 godz.
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Lutenica
1 godz. 50 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Żółty ketchup
45 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Ketchup
1 godz.
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Sałatka szwedzka
3 godz. 40 min
Dżem z winogron
30 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min