
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 1000 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- 300 g jeżyn, świeżych
- 100 g cukru
- 1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1100.1 kJ / 262.9 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidła śliwkowe
2 godz.
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min