
Urządzenia i Akcesoria
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 słoiki
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki15 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki1000 g
-
jeżyn, świeżych300 g
-
cukru100 g
-
cynamonu, mielonego1 - 2 szczypty
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego15 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
262.9 kcal /
1100.1 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
67.7 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem z winogron
30 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min