Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 1000 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 300 g jeżyn, świeżych
- 100 g cukru
- 1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1100.1 kJ / 262.9 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1h 30min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min
Powidła wiśniowe
1 Std. 55 Min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 Min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 Min
Dżem malinowy
40 Min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem z owoców leśnych
40 Min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min