Konfitura jabłkowo-jeżynowa
TM6 TM5

Konfitura jabłkowo-jeżynowa

4.8 (126 ocen)

Składniki

  • 15 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 1000 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 300 g jeżyn, świeżych
  • 100 g cukru
  • 1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
1100.1 kJ / 262.9 kcal
Białko
1.9 g
Węglowodany
67.7 g
Tłuszcz
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
10.1 g
Sód
4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy