Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g ciemnych winogron
- 150 g czerwonego wina, słodkiego np. Porto
- 150 g cukru trzcinowego
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 3 łyżki wody
- 1 łyżka agaru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1757 kJ / 419.9 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 102.3 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 9.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z jabłek i winogron
45min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 Std.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 Std. 30 Min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1 Std.
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 Std. 30 Min
Powidła owocowe
1 godz. 35 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem z winogron
30 Min
Sok z ciemnych winogron
40 Min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15min