![Marmolada cukiniowo-imbirowa Marmolada cukiniowo-imbirowa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/968287fb-581f-4ed5-bb99-8ef57ede93a0/Derivates/08c7e55f-b868-41d9-8175-d2d9ec6baeb5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cytryna, ekologiczna
- 30 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2-3 mm plastry
- 500 g cukinii, pokrojonej na 5 cm kawałki
-
500
g cukru żelującego 1:1
lub 250 g cukru żelującego 2:1
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 4435 kJ / 1060 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 257.5 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1h 30min
Musztarda gruszkowa
30 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1u. 15min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Powidła śliwkowe
2h
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1h 30min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1h 30min
Dżem z czarnej porzeczki
35min