Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cytryn, obranych z białych błonek (albedo), pokrojonych na kawałki, bez pestek
- 500 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- 500 g dyni, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 270 - 300 g mango, dojrzałego, pokrojonych na kawałki
- 100 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1027.7 kJ / 245.6 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 4.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Konfitura z dyni
40 Min
Dżem z jabłek i winogron
45 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15 min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 Std. 30 Min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 Min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 Min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min
Powidła śliwkowe
2h
Dżem z jabłek i kiwi
40 Min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min