Urządzenia i Akcesoria
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
vegetable oil to grease
-
eggplants (approx. 250 g each)2
-
miso paste of choice80 g
-
mirin20 g
-
white sugar15 g
-
sake20 g
-
water160 g
-
toasted sesame seeds to garnish1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
641.2 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
562.9 kJ /
134.6 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiralized King Oyster Mushroom with Meat Sauce
Brak ocen
Miso chicken noodle soup (gut health)
30 min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1 godz.
Tingly Korean pork noodle ramyeon
50 min
Cafe-style miso mushrooms
25 min
Miso fish with Asian greens
24 godz. 45 min
All-in-one chicken congee
35 min
Spiced roast cauliflower and whipped feta (Diabetes)
55 min
Sichuan zucchini and eggplant
1 godz. 15 min
Tuna nicoise salad (gut health)
1 godz. 15 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 min
Okonomiyaki
30 min