Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)

Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)

4.3 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • vegetable oil to grease
  • eggplants (approx. 250 g each)
    2
  • miso paste of choice
    80 g
  • mirin
    20 g
  • white sugar
    15 g
  • sake
    20 g
  • water
    160 g
  • toasted sesame seeds to garnish
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 641.2 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 562.9 kJ / 134.6 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 25.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...