Urządzenia i Akcesoria
Mint and peanut chutney
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 Total recipe
Składniki
-
peanut oil plus extra for storing30 g
-
garlic cloves2
-
black mustard seeds1 tsp
-
tamarind paste (see Tips)70 g
-
water200 g
-
fresh mint leaves only10 sprigs
-
unsalted peanuts140 g
-
fresh coconut flesh (see Tips)60 g
-
fresh tomatoes60 g
-
fresh long green chillies trimmed and cut into halves1 - 2
-
sea salt½ tsp
-
brown onion cut into halves½
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Total recipe
Sód
1165.6 mg
Białko
44.97 g
Kalorie
6735 kJ /
1603 kcal
Tłuszcz
142.34 g
Błonnik
31.11 g
Tłuszcz nasycony
39 g
Węglowodany
38.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rava idli
2 godz. 40 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Fresh coconut chutney
10 min
Lemon rasam
40 min
Pepper rasam
15 min
Gulab jamuns
2 godz. 50 min
Carrot halwa
1 godz. 5 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Amritsari dal
26 godz.
Dosa with spiced potato filling
17 godz. 40 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Chilli paneer
30 min