
Urządzenia i Akcesoria
Dosa with spiced potato filling
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 17 godz. 40 min
6 portions
Składniki
Dosa
-
long grain rice250 g
-
split black lentils (urad dal - see Tips)100 g
-
water plus extra for soaking600 g
-
cooked rice (see Tips)30 g
-
salt1 tsp
Spiced potato filling
-
fresh coriander leaves only1 bunch
-
water500 g
-
potatoes peeled and cut into cubes (2 cm)750 g
-
garlic cloves2
-
piece fresh ginger peeled3 cm
-
fresh long green chilli deseeded if preferred1
-
yellow mustard seeds1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
ghee plus extra for frying60 g
-
red onion (approx. 120 g), cut into thin slices1
-
fresh curry leaves10
-
salt½ tsp
-
fresh baby spinach leaves120 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
298.5 kcal /
1253.7 kJ
Białko
6.7 g
Tłuszcz
14.4 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
573.7 mg