Dosa with spiced potato filling

Dosa with spiced potato filling

4.6 19 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 17 godz. 40 min
6 portions

Składniki

Dosa
  • long grain rice
    250 g
  • split black lentils (urad dal - see Tips)
    100 g
  • water plus extra for soaking
    600 g
  • cooked rice (see Tips)
    30 g
  • salt
    1 tsp
Spiced potato filling
  • fresh coriander leaves only
    1 bunch
  • water
    500 g
  • potatoes peeled and cut into cubes (2 cm)
    750 g
  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • fresh long green chilli deseeded if preferred
    1
  • yellow mustard seeds
    1 tsp
  • cumin seeds
    1 tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • ghee plus extra for frying
    60 g
  • red onion (approx. 120 g), cut into thin slices
    1
  • fresh curry leaves
    10
  • salt
    ½ tsp
  • fresh baby spinach leaves
    120 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 298.5 kcal / 1253.7 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 573.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...