Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g vegetable oil
- 1 onion, cut into quarters
- 1 carrot, cut into pieces (2 cm)
- 50 g celery or celeriac, cut into pieces (2 cm)
- 1 raw chicken carcass (see Tips)
- 1200 g water
- 4 cm piece fresh ginger, unpeeled and cut into slices
- 4 - 6 cm piece fresh turmeric, unpeeled and cut into slices
- 1 tsp apple cider vinegar
- 1 tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1258.6 kJ / 300.8 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 390.2 mg
Alternatywne przepisy
All-in-one chicken Congee
35min
Beef stock paste
3 Std.
Frozen Coconut Mango Lemonade
5 Min
Boiled Eggs
20min
Citrus dust
4 Std. 10 Min
Turmeric chicken bone broth (gut health)
2h
Lime and ginger dressing
30min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40min
Mashed potatoes for two (peeler)
30min
Blended mixed vegetable soup
45 Min
Cooking White Rice
25 Min
Basic nut butter
30min