Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g silken tofu, soft - medium
- 40 g potato starch
- 100 g daikon, peeled and finely grated (see Tips)
- 1 ½ tsp dashi powder (see Tips)
- 450 g water
- 60 g mirin
- 60 g Japanese soy sauce
- 150 g grapeseed oil, to fry
- 2 spring onions/green onions, finely sliced
- shichimi togarashi powder, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2468.3 kJ / 590 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 54.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 644.8 mg
Alternatywne przepisy
Brown rice
50 min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25 min
Soto Betawi (Beef coconut soup)
1h 45 min
Sticky pork ribs with cheesy coleslaw (Thermomix®️ Cutter, TM6)
26h 15 min
Douhua (savoury bean curd)
10 Std. 25 Min
Hainanese chicken and rice
1u. 50min
Douhua (soybean curd)
10 Std. 25 Min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 godz. 40 min
Sukiyaki
55 min
Oysters Mignonette
5min
Gwinganna mushroom and vegetable crêpes
45 min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45 min