
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g silken tofu soft - medium
- 40 g potato starch
- 100 g daikon peeled and finely grated (see Tips)
- 1 ½ tsp dashi powder (see Tips)
- 450 g water
- 60 g mirin
- 60 g Japanese soy sauce
- 150 g grapeseed oil to fry
- 2 spring onions/green onions finely sliced
- shichimi togarashi powder to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 590 kcal / 2468.3 kJ
- Białko
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 54.3 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Sód
- 644.8 mg