Agedashi tofu

Agedashi tofu

5.0 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • silken tofu soft - medium
    400 g
  • potato starch
    40 g
  • daikon peeled and finely grated (see Tips)
    100 g
  • dashi powder (see Tips)
    1 ½ tsp
  • water
    450 g
  • mirin
    60 g
  • Japanese soy sauce
    60 g
  • grapeseed oil to fry
    150 g
  • spring onions/green onions finely sliced
    2
  • shichimi togarashi powder to serve (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 644.8 mg
Białko 10.4 g
Kalorie 2468.3 kJ / 590 kcal
Tłuszcz 54.3 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 14.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...