Urządzenia i Akcesoria
Agedashi tofu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
silken tofu soft - medium400 g
-
potato starch40 g
-
daikon peeled and finely grated (see Tips)100 g
-
dashi powder (see Tips)1 ½ tsp
-
water450 g
-
mirin60 g
-
Japanese soy sauce60 g
-
grapeseed oil to fry150 g
-
spring onions/green onions finely sliced2
-
shichimi togarashi powder to serve (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
644.8 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
2468.3 kJ /
590 kcal
Tłuszcz
54.3 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
14.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Golden Lassi Smoothie (Matthew Kenney)
10 min
Ossobuco Milanese
3 godz. 25 min
Browned pork mince
20 min
Crispy flatbread with halloumi & ribbon veggies (Thermomix® Spiralizer, using modes)
1 godz. 30 min
Green mussels in wine and garlic sauce
45 min
Soto Betawi (Beef Coconut Soup)
Brak ocen
Sukiyaki
55 min
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1 godz.
Korean pickled potato salad (peeler)
25 godz. 10 min
Linguine marinara
30 min
Sichuan zucchini and eggplant
1 godz. 15 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min