Agedashi tofu
TM6 TM5 TM31

Agedashi tofu

5.0 (8 ocen)

Składniki

  • 400 g silken tofu, soft - medium
  • 40 g potato starch
  • 100 g daikon, peeled and finely grated (see Tips)
  • 1 ½ tsp dashi powder (see Tips)
  • 450 g water
  • 60 g mirin
  • 60 g Japanese soy sauce
  • 150 g grapeseed oil, to fry
  • 2 spring onions/green onions, finely sliced
  • shichimi togarashi powder, to serve (optional)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2468.3 kJ / 590 kcal
Białko
10.4 g
Węglowodany
14.6 g
Tłuszcz
54.3 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Błonnik
1.7 g
Sód
644.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy