Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g silken tofu, soft - medium
- 40 g potato starch
- 100 g daikon, peeled and finely grated (see Tips)
- 1 ½ tsp dashi powder (see Tips)
- 450 g water
- 60 g mirin
- 60 g Japanese soy sauce
- 150 g grapeseed oil, to fry
- 2 spring onions/green onions, finely sliced
- shichimi togarashi powder, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2468.3 kJ / 590 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 54.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 644.8 mg
Alternatywne przepisy
Cooking White Rice
25min
Hainanese chicken with rice
1j 50 menit
Gwinganna polenta with vegetables
1h 10min
Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)
1h
15-minute noodles
15min
Douhua (savoury bean curd)
10h 25 min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45min
Black sticky rice pudding
9 godz. 40 min
Steamed Glutinous Rice With Mud Crab
1hod. 30min
Douhua (soybean curd)
10h 25 min
Lotus Leaf Glutinous Rice
1h 35 min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55min