Wersje kompatybilne
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1529.7 mg
Alternatywne przepisy
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 Min
Pickled fruit
Brak ocen
Rhubarb and ginger crème brûlée
7 Std. 30 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55min
Everyday gourmet butter
35 Min
Sukiyaki
55min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26 godz. 25 min
Gochujang (Korean chilli paste) marinade
10min
Lemon caper butter
10min
Brown Rice Congee
30 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
All-in-one chicken Congee
35 Min