Sweet and sour prawns

Sweet and sour prawns

4.2 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions

Składniki

  • water plus extra to submerge bags and approx. 110 g for sauce
    1850 g
  • freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
    30 g
  • capsicum cut into thin slices (2 mm x 5 cm)
    40 g
  • medium raw prawns peeled and deveined (approx. 180 g - see Tips)
    12
  • salt
    ¼ tsp
  • sugar
    ½ tsp
  • fresh pineapple cored and cut in pieces (2 cm)
    170 g
  • garlic clove
    1
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • fresh long red chilli deseeded if preferred
    ¼
  • brown sugar
    20 g
  • rice wine vinegar
    20 g
  • soy sauce
    30 g
  • cornflour
    5 g
  • fresh coriander leaves only, for garnishing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1665.6 mg
Białko 25.4 g
Kalorie 872.2 kJ / 207.7 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 21.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...