Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1850 g water, plus extra to submerge bags and approx. 110 g for sauce
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- 40 g capsicum, cut into thin slices (2 mm x 5 cm)
- 12 medium raw prawns, peeled and deveined (approx. 180 g - see Tips)
- ¼ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 170 g fresh pineapple, cored and cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- ¼ fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 20 g brown sugar
- 20 g rice wine vinegar
- 30 g soy sauce
- 5 g cornflour
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 872.2 kJ / 207.7 kcal
- Białko
- 25.4 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1665.6 mg
Alternatywne przepisy
Not quite nasi goreng
45min
Asparagus and mushroom stir-fry
10min
Chilli lime sauce
5min
Asian chicken noodle soup
1h 35min
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30min
Mushrooms with pistachio butter
35min
Sicilian prawn salad
40min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1h 15min
Goi muc (squid salad)
45min
Steamed coconut custards
45min
Chinese-style stir-fried vegetables
25min
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1h