Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1850 g water, plus extra to submerge bags and approx. 110 g for sauce
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- 40 g capsicum, cut into thin slices (2 mm x 5 cm)
- 12 medium raw prawns, peeled and deveined (approx. 180 g - see Tips)
- ¼ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 170 g fresh pineapple, cored and cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- ¼ fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 20 g brown sugar
- 20 g rice wine vinegar
- 30 g soy sauce
- 5 g cornflour
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 872.2 kJ / 207.7 kcal
- Białko
- 25.4 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1665.6 mg
Alternatywne przepisy
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Peanut butter parfait, chocolate bark and raspberries
8 godz. 30 min
Chilli pineapple with coconut crumbs (TM5)
3h 35min
Chinese greens with XO sauce
1 Std. 50 Min
Asian-style mussels
30min
Deviled Eggs with Chow Chow and Cajun Sunshine
10 Std.
Red Thai Curry Paste
25min
Kung Pao chicken
1h 30min
Penne with mussels
1 godz. 5 min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1 Std. 50 Min
Crispy Japanese chicken with pickled cucumbers
1h 35min
Sambal udang
50min