Orecchiette ai totani su crema di fagioli cannellini

Orecchiette ai totani su crema di fagioli cannellini

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Crema di fagioli cannellini
  • 60 g di scalogno a metà
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 600 g di fagioli cannellini in scatola
  • 230 g di acqua
  • 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale
Sugo ai totani
  • 750 g di pasta fresca tipo orecchiette
  • 7 - 8 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 ½ spicchio di aglio
  • ¾ di peperoncino piccante fresco
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 450 g di totani a listarelle
  • 45 g di vino bianco secco
  • 3 pomodori spellati e tagliati a cubetti
  • salsa Worcestershire (opcjonalnie) a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 580.4 mg
Białko 29.9 g
Kalorie 3094.8 kJ / 739.8 kcal
Tłuszcz 21.6 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 113.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...