Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di lenticchie in scatola, ben sciacquate
- 6 - 7 pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di sale
- 2 - 3 cubetti di ghiaccio
- fette di pane integrale tostato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1686.7 kJ / 403.1 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 57.1 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 803.2 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di porri e orzo
45 Min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1 Std.
Polpettone di ceci e spinaci
1h 30 min
Tortino ai frutti rossi (vegan)
1h 30 min
Sformato di avena con cioccolato e mirtilli
30 min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1h 30 min
Ceci al pomodoro
40 Min
Hummus
10 Min
Hummus ai pomodorini
1 Std.
Bowl con falafel e verdure
30 min
Farinata al rosmarino
1h 30 min
Ragù di nocciole vegetariano
35 Min