Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di lenticchie in scatola, ben sciacquate
- 6 - 7 pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di sale
- 2 - 3 cubetti di ghiaccio
- fette di pane integrale tostato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1686.7 kJ / 403.1 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 57.1 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 803.2 mg
Alternatywne przepisy
Mesciua spezzina
1h
Riso di cavolfiore con ratatouille di verdure
35 min
Farro con gamberi e agrumi
50 min
Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta
50 min
Gazpacho ai 3 pomodori
20 min
Hummus
10min
Crema ai pomodori arrostiti
1 godz. 30 min
Toast al burro matcha
Brak ocen
Crêpes di ceci con pomodorini secchi, ricotta e rucola
35 min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h
Bowl con falafel e verdure
30 min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1 godz. 30 min