Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua
- 8 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00
- 8 g di sale
- 12 - 14 fiori di zucca, puliti e a listarelle (vedere consigli)
- 1 zucchina grattugiata
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 952.8 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 797.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 dk
Frittata di pasta avanzata
25 min
Casoncelli alla zucca (vegan)
1 godz. 30 min
Asparagi in crosta
2h 15min
Pizza chiena
5sa
Frittelle di agretti
2h
Patate fritte a fiammifero (Kartoffelstroh)
25 min
Nidi di patate con uova sode in salsa rosa (TM6)
1 godz. 30 min
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45 dk
Arrosto di vitello con asparagi confit
2h
Tortini pesca e fragola
1sa
Polpette di pane
30 Min