Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filetti di sgombro freschi
- 300 g di pomodori datterino gialli, a metà
- 3 pizzichi di sale
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 17312.5 kJ / 433 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1391.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo alla Luciana
1hod. 30min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40min
Polpo e patate a Cottura Lenta, grigliato
2h 45 min
Scorfano con cipolle e pomodorini sottovuoto
1h
Spiedini di polpo e patate (TM6)
1hod. 30min
Filetti di sgombro all'arancia
40min
Cocktail di gamberi (TM6)
1hod. 30min
Gamberoni in guazzetto
40min
Insalata di polpo e patate
2h
Pizzette fritte con mousse di baccalà
3j 30 menit
Tagliatelle di seppie sottovuoto con ragù di lenticchie
1h 10min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min