Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di acqua frizzante
- 5 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00
- 5 g di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1500 g di acqua
- 250 g di agretti puliti, a pezzetti
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 186.7 kJ / 44.7 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 98.8 mg
Alternatywne przepisy
Gattò di patate (TM6)
1h 30 min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1u. 20min
Pizza chiena
5h
Crostata salata alla bieta rossa (senza lattosio)
1u.
Torta de gee
1h 30 min
Rustici alla carbonara
1h 30 min
Pastiera salata
2u.
Rosette ricotta e spinaci con ragù di salsiccia
2h 20 min
Pane rustico ripieno
29 godz.
Tagliatelle con crema di zucca e zucchine (vegan)
1h 30 min
Frittelle di fiori di zucca
2h 30min
Rotolo ai frutti rossi
2u.