Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di mandorle pelate
Tagliatelle al farro
- 300 g di farina di farro + q.b.
- 140 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
Crema al cavolo verza
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di verza a listarelle
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1930 kJ / 461.3 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 1000.3 mg
Alternatywne przepisy
Cotolette di sedano rapa con crema di patate (senza lattosio)
35 min
Quiche di zucchine (senza glutine)
1u.
Chips di polenta con caponata e composta ai frutti rossi
4h
Polpette di cavolo viola
1h 30min
Cioccolata calda e cannella (vegan)
20min
Burger di barbabietola
1u.
Cavolfiore con pesto di noci (vegan)
40min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1h 30min
Frittata di albumi con zucchine
30min
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1u.
Salmone con salsa ai porri e piselli
25min
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35 min