Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di mandorle pelate
Tagliatelle al farro
- 300 g di farina di farro + q.b.
- 140 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
Crema al cavolo verza
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di verza a listarelle
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1930 kJ / 461.3 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 1000.3 mg
Alternatywne przepisy
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1sa
Spaghetti broccoli e noci
40 dk
Contorno di cavolfiore al forno
30 Min
Pasta al pesto di fagiolini
30 Min
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35 dk
Cavolfiore con pesto di noci (vegan)
40 dk
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1 godz. 30 min
Crostata salata alla bieta rossa (senza lattosio)
1sa
Pesto di melanzane
10 Min
Pasta agretti e ricotta
45 dk
Pasta con pesto di carciofi
30 Min
Pesto di zucchine e basilico
20 dk