Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado

4.8 11 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
16 sztuk

Składniki

  • 400 g wody
  • 8 jajek
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 35 - 40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 200 - 210 g awokado dojrzałego, bez pestki, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
  • 55 - 65 g majonezu
  • 3 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 ½ łyżki szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • rzeżucha świeża, do dekoracji
    kiełki lucerny, lub rzodkiewki, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 113.6 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 351.5 kJ / 84 kcal
Tłuszcz 7.1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...