Rolada szpinakowa z łososiem

Rolada szpinakowa z łososiem

4.6 1.9K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 porcji

Składniki

  • jajka
    4
  • szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego, odciśniętego z wody (patrz wskazówka)
    200 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • koperku, świeżego tylko liście
    10 g
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    350 g
  • chrzanu, tartego
    20 - 25 g
  • wędzonego łososia w plastrach
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 138.1 kcal / 578.2 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 1.8 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 553.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...