
Urządzenia i Akcesoria
Rolada szpinakowa z łososiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
-
jajka4
-
szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego, odciśniętego z wody (patrz wskazówka)200 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
koperku, świeżego tylko liście10 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki350 g
-
chrzanu, tartego20 - 25 g
-
wędzonego łososia w plastrach300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
138.1 kcal /
578.2 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
1.8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
553.5 mg