Rolada szpinakowa z łososiem

Rolada szpinakowa z łososiem

4.6 1.9K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 porcji

Składniki

  • 4 jajka
  • 200 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego, odciśniętego z wody (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 350 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 20 - 25 g chrzanu, tartego
  • 300 g wędzonego łososia w plastrach

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 138.1 kcal / 578.2 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 1.8 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 553.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...