
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 21 oz carrots whole, peeled (1-3 depending on size)
- ½ - 1 oz shallot halved, to taste
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only
-
1 ½
oz sunflower oil
lub 1 ½ oz vegetable oil - ½ - 1 oz apple cider vinegar to taste
- ½ oz lemon juice
- 2 tsp Dijon mustard
- ¼ - ½ tsp salt to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 164.7 kcal / 689 kJ
- Białko
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Sód
- 350.2 mg