Pains au lait fourrés aux abricots

Pains au lait fourrés aux abricots

4.5 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • de lait entier
    150 g
  • de levure boulangère sèche
    5 g
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    300 g
  • de levure chimique
    4 g
  • le zeste d'une orange non traitée
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre (complet)
    45 g
  • de vanille en poudre
    1 c. à café
  • œuf
    1
  • de beurre mou, coupé en morceaux
    50 g
  • de confiture d'abricots allégée en sucre
    1 pot
  • abricots frais coupés en deux
    4
  • jaune d'œuf battu
    1
  • de pistaches, décortiquées et non salées concassées
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 354 kcal / 1491 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...