![Pains au chocolat Pains au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6b453bcc4d019286ae17bd794397baa3/Derivates/25275d022138e54bfd111b75754c1ff5ba08dfd0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau minérale
- 50 g de lait
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de farine T65
- 4 g de sel, et 1 pincée
- 30 g de sucre en poudre
- 10 g d'œuf, et 1 œuf battu pour la finition
- 130 g de beurre de tourage
- 6 barres de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1967 kJ / 473 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chouquettes du goûter
35min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Pain de mie moelleux
4 godz. 15 min
Briochettes parisiennes
4 Std. 5 Min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7 Std. 5 Min
Pains à burgers américains
3h 15min
Baguette tradition
15h 25min
Escargots à la pistache
21 godz.
Baguette viennoise
2h 30min
Brioche tressée
14h 40min
Petits beignets chocolat et noisettes
3 Std. 10 Min
Croissants au beurre
16 godz. 15 min