Pains aux raisins

Pains aux raisins

4.3 12 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 20 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • 50 g d'eau minérale
  • 270 g de lait
  • 8 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 100 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
  • 100 g de farine T65
  • 4 g de sel et 1 pincée
  • 60 g de sucre en poudre
  • 10 g d'œuf et 1 œuf battu pour la finition
  • ½ gousse de vanille fendue et grattée
  • 1 sachet de sucre vanillé
  • 2 jaunes d'œufs
  • 20 g de fécule de maïs
  • 1 c. à café de rhum (opcjonalnie)
  • 130 g de beurre de tourage
  • 75 g de raisins secs sultanines

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 1620 kJ / 387 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...