Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau minérale
- 270 g de lait
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de farine T65
- 4 g de sel, et 1 pincée
- 60 g de sucre en poudre
- 10 g d'œuf, et 1 œuf battu pour la finition
- ½ gousse de vanille, fendue et grattée
- 1 sachet de sucre vanillé
- 2 jaunes d'œufs
- 20 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de rhum (opcjonalnie)
- 130 g de beurre de tourage
- 75 g de raisins secs sultanines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1620 kJ / 387 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15h 25min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Pains au chocolat
16 godz. 10 min
Pâte à pizza
1h
Brioche italienne
3h 15min
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Pain au levain
17h
Gâche vendéenne
12 Std. 55 Min
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
2h 30min
Brioche Nanterre
4h 15min