Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau minérale
- 270 g de lait
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de farine T65
- 4 g de sel, et 1 pincée
- 60 g de sucre en poudre
- 10 g d'œuf, et 1 œuf battu pour la finition
- ½ gousse de vanille, fendue et grattée
- 1 sachet de sucre vanillé
- 2 jaunes d'œufs
- 20 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de rhum (opcjonalnie)
- 130 g de beurre de tourage
- 75 g de raisins secs sultanines
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1620 kJ / 387 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Chaussons aux pommes
6h 20 min
Gâche vendéenne
12 godz. 55 min
Religieuse au café
4h 40min
Brioche à la crème de whisky
3h 35 phút
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
2ч. 30 мин.
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Baguette tradition
15h 25min
Tarte briochée aux abricots
Brak ocen
Petits pains aux raisins
24h
Brioche extra crémeuse
2 Std. 15 Min