Pains aux raisins

Pains aux raisins

4.9 7 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 20 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • d'eau minérale
    50 g
  • de lait
    270 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    8 g
  • de farine T45, et un peu pour le plan de travail
    100 g
  • de farine T65
    100 g
  • de sel et 1 pincée
    4 g
  • de sucre en poudre
    60 g
  • d'œuf et 1 œuf battu pour la finition
    10 g
  • gousse de vanille fendue et grattée
    ½
  • de sucre vanillé
    1 sachet
  • jaunes d'œufs
    2
  • de fécule de maïs
    20 g
  • de rhum (opcjonalnie)
    1 c. à café
  • de beurre de tourage
    130 g
  • de raisins secs sultanines
    75 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 387 kcal / 1620 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...