Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'amandes émondées
- 150 g de noisettes
- 150 g de sucre en poudre
- 3 c. à soupe d'eau
- 1 gousse de vanille, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 10079 kJ / 2409 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 171 g
- Tłuszcz
- 164 g
Alternatywne przepisy
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3 Std. 30 Min
Chocolat liégeois
4 Std. 30 Min
Crème pâtissière à la pistache
30 Min
Choux craquelins au gianduja
17h
Paris-Brest
3h
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Cruffins américains
3 Std. 50 Min
Pains à burgers américains
3 Std. 15 Min
Tartelettes au citron meringuées
14h 15 min
Praliné maison rapide
1h
Choux craquelins à la vanille
1h 15min
Mille-feuille à la crème pâtissière
5h