Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs, et 1 jaune pour la dorure
- 140 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 280 g de farine de blé
- 130 g de noix de pécan
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 368.2 kJ / 88 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Cabillaud à la sauce tomate
30min
Gâteau roulé à la confiture
30min
Cocktail cidre de pomme
50min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Bouchées aux pommes et aux noix
50min
Cheesecake à la fraise
13 Std. 45 Min
Madeleines au miel et à la fleur d’oranger
6h 25min
Brioche des rois citron et fève tonka
4 godz. 30 min
Balwza (crème tunisienne aux noisettes)
1 Std. 25 Min
Mouna brioche de Pâques
8h 55min
Krachel (brioches à l’anis)
2 godz. 45 min