![Petits sablés à la crème de mangue Petits sablés à la crème de mangue](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4791ddaf14c16635079f034b7023b10d/Derivates/8a1fb7a547c47b75659e274af79811620e594af3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
La crème de mangue
- 200 g de mangue mûre, coupée en morceaux
- 50 g de jus de citron fraîchement pressé
- 2 œufs moyens (53-63 g)
- 20 g de fécule de maïs
- 50 g de sucre en poudre
La pâte sablée
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre
- 1 œuf moyen (53-63 g)
- 350 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 731.8 kJ / 174.1 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 11.7 mg
Alternatywne przepisy
Diamants cacao-tonka
35min
Cake au chocolat vapeur glaçage façon rocher
2j 25 menit
Chausson ricotta, poulet et coriandre
1 Std. 30 Min
Entremets exotique
24h
Tourte au saumon et champignons sauce crème
3 Std.
Iles flottantes à la pistache
1j
Sablés viennois
45min
Cheesecake à la fraise
13h 45 min
Bûche vanille et framboise
50sa 30 dk
Cheesecake baklava
3 Std. 30 Min
Tartelettes crumble pistache et framboise
2 godz. 30 min
Cake marbré, glaçage rocher
2 Std. 15 Min