Urządzenia i Akcesoria
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 sztuki
Składniki
-
1700 g wody
-
170 g czarnej soczewicy belugi, suszonej (patrz wskazówka)
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 - 2 liście laurowe, suszone
-
2 - 3 ziarna ziela angielskiego
-
65 g kaszy gryczanej, prażonej
-
270 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
55 g oleju
-
¾ łyżeczki majeranku, suszonego
-
¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¾ łyżeczki pieprzu ziołowego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ - 1 ½ łyżeczki pudru z grzybów (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
20 g sosu sojowego
-
35 g kaszy manny
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1172.1 mg
Białko
15 g
Kalorie
1646.4 kJ /
393.5 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
53.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 godz. 15 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Bakłażany po kaszubsku
3 godz. 50 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Kotlety z komosy ryżowej
1 godz. 25 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Szarpany jackfruit BBQ
25 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min