Urządzenia i Akcesoria
Szarpany jackfruit BBQ
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
120 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego20 g cukru kokosowego
-
2 łyżeczki sosu sojowego
-
1 łyżeczka octu balsamicznego1 łyżeczka czerwonego octu winnego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 krople dymu wędzarniczego w płynie (opcjonalnie)
-
250 - 300 g jackfruita (chlebowca), młodego, w solance, z puszki (1 puszka), odsączonego z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
512 kJ /
122 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKA KUCHNIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ragout z marynowanym tofu
1 Std. 40 Min
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2 Std. 15 Min
Wegańskie "mięso"
1 Std. 15 Min
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1 Std. 40 Min
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15 Std.
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 Min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 Min
Koreański ramen z tofu
50 Min
Wegańskie "chili con carne"
1 Std.
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 Min
Tofu po koreańsku
1 Std. 20 Min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 Min