Szarpany jackfruit BBQ
TM6 TM5

Szarpany jackfruit BBQ

4.5 (108 ocen)

Składniki

  • 120 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 20 g cukru kokosowego
    lub 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
    lub 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 krople dymu wędzarniczego w płynie (opcjonalnie)
  • 250 - 300 g jackfruita (chlebowca), młodego, w solance, z puszki (1 puszka), odsączonego z zalewy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
512 kJ / 122 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
3.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy