
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 40 g koncentratu pomidorowego
-
20
g cukru kokosowego
lub 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego - 2 łyżeczki sosu sojowego
-
1
łyżeczka czerwonego octu winnego
lub 1 łyżeczka octu balsamicznego - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 krople dymu wędzarniczego w płynie (opcjonalnie)
- 250 - 300 g jackfruita (chlebowca), młodego, w solance, z puszki (1 puszka), odsączonego z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 122 kcal / 512 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koreański ramen z tofu
50 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2 godz. 15 min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15 godz.
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min