
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto łabędzi puch
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
Masa kokosowa do kremu
-
2 białe bułki, czerstwe typu kajzerka, pokrojone na kawałki (ok. 80 g)
-
700 g mleka
-
100 g wiórków kokosowych
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Biszkopt
-
6 jajek
-
150 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
100 g mąki pszennej
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
1 szczypta soli
Krem kokosowy
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
100 g cukru pudru
Przełożenie
-
150 g wody
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
4 - 5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki
-
30 g masła
-
70 g cukru
-
100 g wiórków kokosowych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
308.6 kcal /
1291.4 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
32.5 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Sód
77.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE CIASTA II
11 Przepisów
Polska
Polska