Urządzenia i Akcesoria
Ciasto łabędzi puch
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
Masa kokosowa do kremu
-
2 białe bułki, czerstwe typu kajzerka, pokrojone na kawałki (ok. 80 g)
-
700 g mleka
-
100 g wiórków kokosowych
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Biszkopt
-
6 jajek
-
150 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
100 g mąki pszennej
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
1 szczypta soli
Krem kokosowy
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
100 g cukru pudru
Przełożenie
-
150 g wody
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
4 - 5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki
-
30 g masła
-
70 g cukru
-
100 g wiórków kokosowych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
77.3 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
1291.4 kJ /
308.6 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto Pani Walewska
9h 30min
Ciasto Metrowiec
7h
Ciasto pijana śliwka
6h
Królewiec
9h 45min
Ciasto słonecznikowiec
9h
Wiśniowa chmurka
8h 30min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6h 50min
Ciasto makowa panienka
7h 40min
Rolada kawowo-orzechowa
2h 30min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6h 45min
Sernik Izaura
2h
Wuzetka (W-Z)
9h 20min