
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto łabędzi puch
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
Masa kokosowa do kremu
-
białe bułki, czerstwe typu kajzerka, pokrojone na kawałki (ok. 80 g)2
-
mleka700 g
-
wiórków kokosowych100 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Biszkopt
-
jajek6
-
cukru150 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej100 g
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
soli1 szczypta
Krem kokosowy
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki200 g
-
cukru pudru100 g
Przełożenie
-
wody150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
dżemu z czarnej porzeczki4 - 5 łyżek
-
masła30 g
-
cukru70 g
-
wiórków kokosowych100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
308.6 kcal /
1291.4 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
32.5 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Sód
77.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE CIASTA II
11 Przepisów
Polska
Polska