
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa kokosowa do kremu
- 2 białe bułki, czerstwe, typu kajzerka, pokrojone na kawałki (ok. 80 g)
- 700 g mleka
- 100 g wiórków kokosowych
- 100 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
Biszkopt
- 6 jajek
- 150 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 100 g mąki pszennej
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 1 szczypta soli
Krem kokosowy
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
Przełożenie
- 150 g wody
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 4 - 5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki
- 30 g masła
- 70 g cukru
- 100 g wiórków kokosowych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1291.4 kJ / 308.6 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 77.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 Std. 50 Min
Ciasto Pani Walewska
9 Std. 30 Min
Islandzki sernik na zimno z jagodami
6h 30 min
Wiśniowa chmurka
8h 30min
Ciasto Marlenka
27 godz. 40 min
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 Std. 45 Min
Sernik Izaura
2h
Ciasto Metrowiec
7h
Kremówki (Napoleonki)
6h 30 min
Ciasto pijana śliwka
6h
Rolada tiramisu
4h