Ciasto łabędzi puch

Ciasto łabędzi puch

4.6 538 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
20 porcji

Składniki

Masa kokosowa do kremu
  • białe bułki, czerstwe typu kajzerka, pokrojone na kawałki (ok. 80 g)
    2
  • mleka
    700 g
  • wiórków kokosowych
    100 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
Biszkopt
  • jajek
    6
  • cukru
    150 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • mąki pszennej
    100 g
  • skrobi ziemniaczanej
    50 g
  • soli
    1 szczypta
Krem kokosowy
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • cukru pudru
    100 g
Przełożenie
  • wody
    150 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • dżemu z czarnej porzeczki
    4 - 5 łyżek
  • masła
    30 g
  • cukru
    70 g
  • wiórków kokosowych
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 308.6 kcal / 1291.4 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 32.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 12.9 g
Sód 77.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...