Urządzenia i Akcesoria
Wuzetka (W-Z)
Przygotowanie 2 godz. 20 min
Czas całkowity 9 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
Ciasto kakaowe
-
50 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
200 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
8 jajek
-
180 g cukru
-
70 g oleju
Krem śmietanowy
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
5 łyżek wody plus dodatkowa ilość gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny
-
800 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
50 g cukru pudru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Przełożenie
-
150 g dżemu z czarnej porzeczki
-
120 g wody mineralnej, niegazowanej
-
50 g wódki
-
5 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Polewa czekoladowa i wykończenie
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
40 g mleka
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
201 mg
Białko
10 g
Kalorie
2470 kJ /
590 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rurki z kremem
3 godz.
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
4 godz.
Rolada kawowo-orzechowa
2 godz. 30 min
Rolada tiramisu
4 godz.
Królewiec
9 godz. 45 min
Ciasto łabędzi puch
5 godz. 30 min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 godz.
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Kremówki (Napoleonki)
6 godz. 30 min
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Karpatka
5 godz.