Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 - 22 herbatniki, typu Petit Beurre (ok. 100 g)
- masło, miękkie, do przyklejenia herbatników
- 6 jajek
- ¼ łyżeczki soli
- 180 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 180 g oleju
- 350 g mleka
- 200 g mleka w proszku
-
80
g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
lub 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania) - cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1785 kJ / 426 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 170.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka kawowa z Varomy z solonym sosem karmelowym
3 Std.
Ciasto grysikowe z owocami i galaretką (bez pieczenia)
6h 20min
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5ωρ.
Babka limonkowa z twarogiem
1h 30min
Chatka wielkanocna
12 godz. 50 min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Rolada tiramisu
4h
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4 godz. 40 min
Sernik Izaura
2 Std.
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6h 50min
Sernik z żurawiną
10h
Sernik gotowany
7hod. 40min