Puszysty sernik z mlekiem w proszku

Puszysty sernik z mlekiem w proszku

4.6 528 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
16 porcji

Składniki

  • herbatniki typu Petit Beurre (ok. 100 g)
    18 - 22
  • masło miękkie, do przyklejenia herbatników
  • jajek
    6
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • cukru
    180 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
    1000 g
  • oleju
    180 g
  • mleka
    350 g
  • mleka w proszku
    200 g
  • budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru (2 opakowania)
    80 g
    80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 426 kcal / 1785 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Sód 170.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...