Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 - 22 herbatniki, typu Petit Beurre (ok. 100 g)
- masło, miękkie, do przyklejenia herbatników
- 6 jajek
- ¼ łyżeczki soli
- 180 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 180 g oleju
- 350 g mleka
- 200 g mleka w proszku
-
80
g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
lub 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania) - cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1785 kJ / 426 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 170.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4sa 40 dk
Ciasto grysikowe z owocami i galaretką (bez pieczenia)
6 godz. 20 min
Pączki pieczone
2 Std. 40 Min
Sernik na biszkoptowym spodzie
2 Std. 50 Min
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 godz. 45 min
Ciasto Metrowiec
7 Std.
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Sero-makowiec
9 Std. 40 Min
Sernik gotowany
7h 40min
Sernik Izaura
2h
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min