Puszysty sernik z mlekiem w proszku

Puszysty sernik z mlekiem w proszku

4.6 601 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
16 porcji

Składniki

  • 18 - 22 herbatniki typu Petit Beurre (ok. 100 g)
  • 6 jajek
  • masło miękkie, do przyklejenia herbatników
  • ¼ łyżeczki soli
  • 180 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 180 g oleju
  • 350 g mleka
  • 200 g mleka w proszku
  • 80 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru (2 opakowania)
    80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 170.1 mg
Białko 12 g
Kalorie 1785 kJ / 426 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...