![Puszysty sernik z mlekiem w proszku Puszysty sernik z mlekiem w proszku](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/da89dfd4c5bad02615344819ea75712c/Derivates/2fd1c8770bd1db619953ee9ab56d6275841f5ee1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 - 22 herbatniki, typu Petit Beurre (ok. 100 g)
- masło, miękkie, do przyklejenia herbatników
- 6 jajek
- ¼ łyżeczki soli
- 180 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 180 g oleju
- 350 g mleka
- 200 g mleka w proszku
-
80
g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
lub 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania) - cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1785 kJ / 426 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 170.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Ciasto słonecznikowiec
9h
Sernik na biszkoptowym spodzie
2 Std. 50 Min
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9h 45min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik Izaura
2h
Sernik skubany
1 Std. 30 Min
Sernik gotowany
7 Std. 40 Min
Sernik z żurawiną
10 godz.
Sernik wiedeński
9h 45min