Urządzenia i Akcesoria
Kremówki (Napoleonki)
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Budyń do kremu
-
900 g mleka w temp. pokojowej
-
6 żółtek
-
180 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
100 g mąki pszennej
-
80 g skrobi ziemniaczanej
Blaty z ciasta francuskiego
-
550 - 600 g ciasta francuskiego wykonanego w TM (patrz wskazówka), przekrojonego na 2 równe części lub 2 płaty gotowego ciasta francuskiego (po ok. 275 g każdy)
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Krem
-
300 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
20 - 30 g spirytusu rektyfikowanego 96% (opcjonalnie)
-
cukier puder do oprószenia ciasta
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
94 mg
Białko
8 g
Kalorie
2810 kJ /
671 kcal
Tłuszcz
46 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
29 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Rolada kawowo-orzechowa
2 godz. 30 min
Rolada tiramisu
4 godz.
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Ciasto Marlenka
27 godz. 40 min
Królewiec
9 godz. 45 min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 godz.
Ciasto Pani Walewska
9 godz. 30 min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Wiśniowa chmurka
8 godz. 30 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Karpatka
5 godz.