
Urządzenia i Akcesoria
Kremówki (Napoleonki)
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Budyń do kremu
-
mleka w temp. pokojowej900 g
-
żółtek6
-
cukru180 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
mąki pszennej100 g
-
skrobi ziemniaczanej80 g
Blaty z ciasta francuskiego
-
ciasta francuskiego wykonanego w TM (patrz wskazówka), przekrojonego na 2 równe części lub 2 płaty gotowego ciasta francuskiego (po ok. 275 g każdy)550 - 600 g
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Krem
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki300 g
-
spirytusu rektyfikowanego 96% (opcjonalnie)20 - 30 g
-
cukier puder do oprószenia ciasta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
671 kcal /
2810 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
46 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
29 g
Sód
94 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska